Mediemedister gør dig inaktiv

medister3

Tak fordi du giver dig tid til at læse med, måske sidder du ved køkkenbordet med en kop kaffe og hygger dig en stund med avisen her. Og måske har du lige lagt din mobil ved siden af, efter at have tjekket Facebook, eller også ligger din tablet med en kabale eller en gang Candy Crush og venter på dig ved siden af?

Måske kører fjernsynet i baggrunden med et afsnit af Bedrag eller noget nyt fra Netflix, eller også er Mads og monopolet i gang med at diskutere dilemmaer. Højst sandsynligt er du, lige om lidt på vej hen i skabet, for at se om ikke der er lidt chokolade, eller også skal der snart smørres en ostemad.

Det er vist en meget almindelig beskrivelse af de fleste hjem i Roskilde og nyeste tal peger da også på, at vores samlede medieforbrug bare stiger og stiger i disse år.
Teknologierne udvikler sig, og alt fra spil og andre apps tager også nu plads i din hjerne og lokker dig til små afbræk og spændende oplevelser i løbet af dagen. Der skal tjekkes mail, Facebook, Instagram, netnyheder og ses Youtube, mens de nyeste serier fortæres i en endeløs fortsættelse af afsnit på afsnit, som en slags uendelig lang medie medisterpølse, blot afbrudt af de små pauser hvor tarmen lige er snøret et par gange. I alt er den gennemsnitlige dansker optaget af medier i ca. 8 – 12 timer dagligt. Børn spiser mere mediemedister end os voksne, men generelt stiger forbruget i alle aldersgrupper.
Noget, der virkeligt irriterer mig ved medierne, er, at hvis man en dag går lidt sent i seng, og lige tjekker netnyhederne, inden man går i seng for at være opdateret og så står op kl. 6, hopper på potten og lige tjekker nyheder igen, så har de dælme ikke lavet nogle nye nyheder, siden man gik i seng?! Det er bare rigtig træls, som man siger, der hvor jeg kommer fra. I de tilfælde smutter jeg som regel over på DMI radaren, for der er der altid garanti for at der sker forandringer omend sjældent noget Breaking.

På sådan en hel almindelig dag, hvor hjernen optages af alle disse spændende og dragende ting, som kommer ud af den lange mediemedister, kan det godt nok være svært at huske at rejse sig op en gang i mellem. Eller bare at få gået en lille tur, mens det er lyst virker uoverskueligt, og potentielt går man jo måske glip af noget imens?
Måske er det derfor mange i Roskilde ikke får 30 minutters fysisk aktivitet som f.eks. en rask gåtur, cykeltur til havnen, havearbejde eller andet som giver moderat aktivitet. (for børns vedkommende gælder det 60 min). Og måske har du slet ikke tid til 2 gange om ugen, lige at smide kroppen op i det orange/røde felt og få lungerne og hjerte musklen ventileret? Måske har du bare travlt, med den lange mediemedister, fyldt med tarmsnoninger i en sjov mærkelig hudfarve, at du bare helt glemmer det?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s