Kan du være liderlig og spise en plade Marabou samtidig?

Har du også tit undret dig over, at man aldrig har set en maratonløber med rejsning, eller har du nogensinde oplevet en fodboldspiller, der pludselig løber ud til sidelinjen for at guffe en 200 grams Marabou Oreo?

Jeg synes faktisk aldrig at have hørt om nogen, der dyrkede fysisk aktivitet og så pludselig måtte ud til køleskabet og guffe igennem, eller det andet jeg taler om… Måske har du også en oplevelse af, at fysisk aktivitet skaber en slags trylledrik i blodet, som giver en vis modstandskraft mod dine basale drifter, i hvert fald i et stykke tid efter indtaget af fysisk aktivitet.

Selv moderat fysisk aktivitet som en rask gåtur i skoven eller langs vandet har sjældent fået mig til at gå amok i franske vafler eller skumbananer, ej heller har jeg forsøgt mig ud i natursex, andet end en enkel gang i mit liv, og det var en nøje tilrettelagt plan, selvom myggene ikke var en del af planen.

Alle de andre gåture, løbeture og cykelture samt timevis af holdsport og anden træning har sjældent givet mig spontane basale behov, og noget tyder på, at jeg faktisk regulerer og hæmmer nogle af mine drifter ved at være en smule aktiv. Og det samme gælder formentlig dig.

Men hvad med hjemme i sofahjørnet? Hvordan står det til der med dine drifter efter en times tid med crack-tv og ”second screen Facebook” til din hjerne og dobbelt op på ingenting til dit hjerte og lunge? Langsomt forsvinder trylledrikken fra dit blod, og pludselig er du i gang med at kærtegne en chokolade skildpadde, alt i mens du stimuleres oralt af lidt mørk majssirup med kulsyre. Måske løber der lidt blod væk fra hjernen, hvis dit feed på de sociale medier er lidt kedeligt den dag, og du forsøger dig med lidt pæn petting. Måske er du heldig at kemien den dag er timet, måske må du ud i køleskabet og hente en kold øl.

For de fleste af os går det oftest galt hjemme i sofaen, med både det ene og det andet, men måske ligger løsningen for de fleste ved at kigge på tidspunktet fra kl. 20 og frem til sengetid ved at få puttet lidt fysisk aktivitet ind i det tidsrum i stedet for endnu et kalorie konkurs og frustration over endnu en fejlslagen taktik. Og måske en krop der er regelmæssig fysisk aktiv både føles og opleves mere attraktiv, end den krop der sidder og Netflixer i hjørnet, mens en sagesløs ny Marabou udgave straffes?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s