5 gode råd til et hurtigt vægttab efter ferien

Fem kilo oppe på et køkken i Norditalien som var særdeles gavmild udi pasta, risotto og rigeligt med vin fra en karaffel. En del sommer rosé og sorgen over at have mistet Jørgen Leth som kommentator lindrede jeg derfor med chips al “sur creme union”, mens mine øjnes fokus, kun blev forstyrret af et regelmæssigt ølkrus som mekanisk gik fra armlæn til ansigt. Navlefnullert er taget til (det er, som om der kommer mere fnuller, jo dybere hullet er…?) og trapperne op til perronen giver både åndenød og syre i benene. Dælme godt at hverdagen, med sine rutiner er kommet tilbage, for så skal de fem ekstra kilo nok langsomt smelte af benet, håber jeg….

Jeg ved godt at jeg lyder som en gal mand, men jeg er faktisk glad for at jeg ikke behøver at spise stor morgenmad mit alles. Glad for at der ikke står varme croissanter, bacon og varianter af lokale oste og forfører mig her til morgen, men kan nøjes med lidt skyr med lidt rugfras, stort glas vand og en kaffe.
Jeg er også så heldig at jeg arbejder på en arbejdsplads uden kantine, og med andre sundhedsfaglige som holder min naturlige trang til at bruge remoulade og ristet løg på alting nede (stakkels alle de spegepølser og ringrider, som jeg har smurt ind i disse hellige relikvier denne sommer). Vi sidder nu alle sammen og holder øje med hinandens kalorieindtag, mens vi tygger groft rugbrød, magert pålæg og grøntsager i bunker. Vi ved alle det er en kæmpe løgn, og heldet var med mig den første dag, da jeg fandt et lille stykke ristet løg i en lommer bag den ene kindtand, som gav en kortvarig smag af den sommer som var gået. Det kaldes omsorg, selvom mine hjerne og feriedepression hører ordet som OMSOVS. Jeg er er heldig at mine dejlige kollegaer holder så meget af mig at de skubber/nugder min adfærd i den bedre retning, og jeg skal nok vente et par uger med at finde på en kage lejlighed……prøve jeg at love mig selv.
Derhjemme er gasflasken tom efter mange gode, lidt våde, men effektive grillaftner, og det fremskudte depot af sønderjyske ringriderpølser er også svundet dramatisk ind. Tænker dog at hente nyt gas, men måske jeg snart må i gang med af grille danske majs og dampe masser af spidskål samt udnytte eftersommerens mange salater med lidt kylling på toppen.
Ungerne er jo stadig på ferie, så når man kommer hjem, er de tæt på skindøde af alle de asociale medier og Netfix de har skudt ind i kroppen. Jeg forventer snart at kommunen træder til, for vi er ikke langt fra en indberetning for svigt vil jeg mene. Overvejer faktisk at indføre tvungen gåtur uden mobil, en disciplin, som af den unge del af befolkningen sammenlignes med vilkårene i Gulag! Hjælp mig og andre her…hvad fanden gør vi?

Min tennismakker er heldigvis kommet tilbage efter en indlægges i ren Aperol Spritz og franske vine. Min mail boks gjorde mig opmærksom på hans genopstandelse og jeg kan allerede se en del datoer som er sat i kalenderen til de næste uges dramatiske kampe om liv og død.

Jeg begynder allerede at glæde mig til efterårsferien….så skal den have gas!

Her kommer mine 5 bedste bud til dig som ligner mig:

En stor kaffe latte svarer til en guldøl

Drik masser af kaffe og te – men uden mælk, sukker eller sødestoffer. For fem år siden drak vi alle blot sort kaffe og te med 0 energi i, men nu er det en stor kaffe latte med lidt sukker i, som er det normale! Den indeholder ca. 220 kalorier – eller det samme som en guldøl eller en Snickers!

Nej tak til twindogs, baconbomber og de andre fristelser fra tankstationen

På  en tankstation tanker man brændstof til sin bil, PUNKTUM! Det er en super god regel, og du sparer rigtig mange deller på sækken ved at holde fast i den regel. Undtagelsen er selvfølgelig, hvis de en dag lancerer ”Stalinorglet” eller ”Panfløjten”. Så må du godt én gang. DET VAR ÉN GANG! Men husk: Det hedder en benzinstation, altså køber man benzin – og måske en gang imellem en kop sort kaffe oveni. Det tog mig en del år at lære det, men nu har jeg styr på det og sparer faktisk også en del penge på det

Vær fysisk aktiv – 2-3 gange om ugen

Det er helt tydeligt, at mennesker som er regelmæssig fysisk aktive, er mindre overvægtige og har færre smerter og livsstilssygdomme. Om du går en lang tur, spiller fodbold, løber på rulleskøjter eller noget andet er ikke helt så vigtigt, som at du gør NOGET, andet end at sidde i sofaen! Det gælder kun hvis du gør det til en vane, det er ikke en kur, spurt eller frem til efterårsferien…..DET ER RESTEN AF DIT LIV!

Tjek dunkometret
Dunkometeret er nok den nemmeste måde at forudsige din egen død på. Den er god nok! Hvis du måler din omkreds cirka to centimeter over det hul på maven, hvor du fik optimal næring fra, kan du ifølge videnskaben forudse, om du snart trækker en livsstilssygdom op af hatten. Hvis dunkometeret er over 50 % af din egen højde, er du i risiko for at forlade verden bedste Netflix serie – LIVET – hvor dumt er det?     

Spis groft, grønt, længe og gerne sammen med andre

Hvis du er den dovne type, er mit råd at du starter med en hverdags vegetar kasse fra Aarstiderne, og så glæder dig til weekender hvor du så kan give den gas med kød. Når der er gået et par måneder, lover jeg dig, at du kommer til at glæder dig til hverdagene. Fordelen ved en kasse er også, at du mindsker dine besøg i LIDL og Netto. Jeg lover dig for at det kan giffel og chips firmaerne mærke for mit vedkommende….

Altæderen aka
Niels Honoré

Hvis du har brug for flere ideer og gerne vil følge Altæderen er du nødsaget til købe min bog, booke et foredrag eller følge mig på de sociale medier og du skal være SÅ velkommen😊

2 Comments Tilføj dine

  1. Linda Lund siger:

    Det her kunne jeg jo havde skrevet . Det giver sørme et smil på læben

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s