Sundhedsskjoldet

Alle snakker om sundhed, slankekur, kostplaner og livsstilsændringer, men vi ved godt, at de koncepter ikke virker særligt godt.

Jeg har igennem mit arbejde som Fysioterapeut i 20 år set og erkendt at få mennesker, måske kun få procent af dem jeg har arbejdet med rent, faktisk formår at ændre deres livsstil.

Videnskaben siger det samme og vi er mange som har prøvet at være på en kur, fulgt en palæodiæt eller er startet op til et utal af fitness trends, og alligevel sidder vi her alene med topmave og vores 2 bedste venner, Ben og Jerry. Min erfaring og nyere forskning, samt sundhedsstyrelsens anbefalinger peger dog på at hvis du vælger få, men effektive greb kan det lykkes at tabe dig, men det kræver tålmodighed!

Må jeg introducere dig til dit eget sundhedsskjold

I billedet af et skjold får du et visuelt billede på hvad der skal til for at kunne modstå alt fra skumfiduser i Netto til sodavand ad libitum på McD. Militærreferencerne giver både den rene fortolkning til beskyttelsen fra skjoldet, men også til traditionen i et våbenskjold med alle dens værdier og symbolik. Når vi kender og gentager vores ”kampråb” og kan vores værdier helt ind i knoglerne, har vi rent faktisk en chance for at kunne ændre og fastholde de nye vaner. De små varige beslutninger kan rent faktisk skabe store ændringer og det er hele sundhedsskjoldets præmis og læring.

Opgaven er at du nu går på jagt i dine dårlige og mest kalorierige valg og vaner i i din hverdag. Så vælger du 2-4 effektive greb ud under de 4 overskrifter som skjoldet har i sine felter.

Motion – Her skal du finde nye vaner til min. 10.000 skridt og høj puls et par gange om ugen

Kost – Det er ikke svært at finde fejlene i min hverdag…alkohol, chips og 2 portioner til aftensmad..hvor falder du i?

Mentalt – Hvilke handlinger/behov gør at du er den bedste udgave af dig selv og hvordan kan du skrue op eller ned for det der påvirker dig? Har du bruge for mere søvn? Har du konflikter i parforholdet? Ser du får meget netflix?

Den er svær den her, men giv det en chance:)

Socialt – Når vi er sammen i gode og stærke relationer har vi det godt og får overskud. Hvad gør du for at sikre sammenhold, fællesskab og gode oplevelser sammen? Hvor kunne du gøre lidt mere, og hvem kunne du gøre/være noget mere for?

Du kan downloade Sundhedsskjoldet her: