Book et foredrag

Altæderens guide til en sundere hverdag

Humoristisk foredrag og workshop på baggrund af nyeste forskning indenfor emnerne sundhed, forebyggelse og trivsel. Målgruppen for foredraget er primært medarbejdere og leder som har fokus på trivsel og sundhed på arbejdspladsen.

Jeg er fra Sønderjylland, og har gjort mit liv op i Othello lagkage som jeg nyder på kongeligt porcelæn og med en rigtig kage gaffel. Jeg har over 17 års erfaring fra briksen med patienter som har haft alt fra rygproblemer, hovedpine og over de seneste år flere og flere med livsstils sygdomme.

I foredraget vil du ikke møde nogen løftede pegefingre, men få masser at tips og tricks til at komme en smule sundere igennem hverdagen. Foredraget tager udgangspunkt i denne læresætning: ”Æd mindre, bevæg dig mere, spis grønt, groft og længe. Sov godt og med god kvalitet, hav sex og vær social. Drik alkohol sammen med andre, stop med at ryge og husk at motion også er styrketræning, yoga og mindfulness.”

I oktober 2017 udgav jeg bogen ”Altæderens guide til en sundere hverdag”, som med krammer, dumslag og 117 sjove ideer forsøger at gøre særligt den danske mand en smule sundere. Kvinder er dog særligt velkommen, da indsigt i mandens simple hjerne vil kunne øge sandsynligheden for at hjælpe manden betragtelig😊

Jeg har gennem en årrække skrevet faglige artikler, klummer og holdt foredrag om sundhed, med en skarp humoristisk og ærlig stemme.

Altæderens foredrag og en kold håndbajer

Trænger du til en kold øl, og lidt mandehørm så tag din kammerat med til et sjovt og anderledes foredrag om sundhed og kammeratskab.

Hånden på hjertet. Hvem gider i længden ligge under for sundheds elitens livsstilsbudskaber om stenalder-kost, ironman-træning, kæmpeklunker-kettlebells eller andre omsiggribende trends,der ødelægger Champions League-aftenerne, Netfix nætterne eller truer med at udfordre dit promiskuøse forhold til Weber-grillen og dine gode venner, Ben and Jerry.

Nej, vel? Ingen er så perfekte.

For langt de fleste af os har i virkeligheden svært ved at finde motivationen til noget, der er så ultimativt og komplekst som at ændre vaner.

Mit håb er, at du med dette foredrag får en oplevelse af at sidde med en god ven, som gerne vil dig det bedste, og i en sjov og uformel tone sammen med en kold pils, får reflekteret lidt over livet i almindelighed og med særlig fokus på det, som faktisk betyder en del for os alle, nemlig trivsel, sundhed og livsglæde.

Kvinder er særligt velkommen, da indsigt i mandens simple hjerne vil kunne øge sandsynligheden for at hjælpe manden betragtelig.

 

Othellolagkage og lidt om sundhed

For mig er er othelloen bagerens mesterværk, det er Rolls Roycen inden for kager, et stykke ypperligt håndværk, som, når det ikke er den fra Føtex til 25 kroner, kan forføre og pirre nogle af de mest interessante dele af min hjerne. Jeg får måske et stykke rigtig god othellolagkage en gang hver anden måned. Det betyder altså, at jeg har ultimativ nydelse seks gange om året. Hvis jeg er rigtig god, har jeg lige brygget kaffe, fundet en god stol, lagt et tæppe over mine fødder, en avis på siden og min hund på et tæppe ved siden af, så den kan kigge misundeligt og beundrende op på sin ejer. Huset er stille, børnene er hos farmor og farfar, og konen er glad og har ikke oprydning eller andre praktiske planer i hovedet. Så indtræder lykken ved at lade en kagegaffel penetrere flødeskum, creme og fugtig kage. MUMS. Jeg er 44 år nu, og hvis jeg lever, til jeg bliver 83 år, har jeg 240 stykker othellolagkage tilbage i mit liv, og jeg vil tilstræbe, at hvert af de stykker i min fremtid dæleme skal nydes. Lad os nyde noget mere, mærke efter hvor i hverdagen og livet vi er og finde glæde, begejstring og trivslen frem igen.

Foredraget forudsætter at i har en dygtig håndværksbager omkring jer, for vi skal have bestilt et stykke til hver:)

Niels Honoré
Fysioterapeut, forfatter og hjemmehjælper