En arms armstrækninger a la Stallone


Kan du huske da Silvester Stallone i filmen Rocky skulle træne sig op til den store boksekamp mod sværvægteren Apollo Creed. Hvis du kan, betyder det at året 1976 ikke føles langt væk, og at du sikkert tænker at du sagtens kan smide dig på gulvet, og lave de en arms armstrækninger som vores barndoms helt, ubesværet pumpede løs, mens hans gamle søde træner Mickey så på.

Og sikkert er det, at den film fik mange af os unge drenge til at overveje en karriere som bokser, og jeg selv startede i hvert fald i fuld undertøjs hammerthor hjemme på kokostæppet, med at prøve teknikken af. Der var ikke mange af os der kunne lave en arms armstrækninger fra en start, men med lidt vedholdenhed, regelmæssighed og den motivation, at man i skolen måske kunne imponere pigerne fra klassen, og gerne også dem fra parallelklassen, gik jeg i hvert fald på med stor iver.

De første mange uger skete der ikke andet end at man havde ondt i armene og håndleddene sved, af det uvante arbejde på kokossen, kun afbrudt af lidt læsning i en jumbobog og hvis man var heldig en halv humør time.

Nå men som uger gik, og man skiftevist trænede med begge hænder og pressede sig selv hver gang til det maksimale, tog gentagelserne på og balancen i kroppen blev ligesom bedre og bedre. Det føltes sikkert dengang, og sikkert endnu værre i dag, som en evighed, før man første gang knækkede opgaven og langsomt og sikkert rystende fik løftet fuglebrystet, og andet fugleagtigt op fra gulvet første gang.

Men efterfølgende, næsten uden at blive opfordret, bare lige at smide 10 på den ene side og 10 på den side ude i skolegården var dælme en god pris at betale, selvom Morten hurtigt slog rekorden og fandt på at gøre det ovenpå bordet så man bedre kunne se ham lave 100 rene flotte øvelser og så lige smide lidt ekstra på derfra. Jeg fandt dog hurtig ud af at få pigerne til at bede om 200 stk. på samme dag og hele næste uge nægtede han at udføre nogen form for bevægelser med sine arme, og her startede min store interesse for fysioterapi og overbelastning skader.

Hvis du har mod på det og lidt tålmodighed så kan du sagtens komme til at lave en en armstrækning a la Stallone, og i næste uge smider jeg et træningsprogram i Paperboy og her på Linkedin, som du kan arbejde ud fra og så vil det da absolut glæde mig hvis du smed en video op på Paperboy´s facebook side, som beviser at du knækkede den og dermed igen kan lave en arms armbøjningen som i de gode gamle dage, og hvem ved om nogen tæt på dig bliver lidt imponeret, og måske vil danse til det næste halbal?

Skriv en kommentar