Smid din mand ud af ægtesengen og få en bedre søvn!

I min hverdag, oplever jeg at flere og flere udtrykker at de har forstyrret søvn, har svært ved at falde i søvn eller har afbrudt søvn. En del undersøgelser bekræfter det faktum, at mange har søvnproblemer, og gener heraf. (Politikken og Megafon juni 2019) Mange spørger ind til madrasen og hårdhed og ud over mine bedste 10 råd om køb nedenfor, så siger jeg altid at du bør overveje at smide din senge kammerart ud af soveværelset! Oftest bliver der lidt stille, men i mange tilfælde er det jo rigtigt. De fleste kan jo erkende at den ene enten snorker, nat tisser, eller ser Netfix til sent. Nogen elsker at have vinduet åbent, andre ikke, nogen siger at dobbelt-dyne er SÅ romantisk, andre holder igen på mega gas prutter og får ondt i maven. Faktum er at bare fordi nogen engang for mange år siden opfandt ordene ægteskab og ægteseng s¨å behøver man altså ikke være på randen af skilsmisse, fordi man beslutter sig at lave et godt individuelt sovemiljø til sig selv. De fleste ved jo godt, at god kvalitet i søvnen, betyder større sandsynlig for det samme i sexlivet. Når vi er udhvilet er vi jo sandsynligvis en bedre udgave af os selv, end hvis vi har været oppe 4 gange, og ikke sovet fra kl. 5 – 7. Så hermed opfordringen til at smide din makker ud af soveværelset, og skab de rammer som er gode for DIN søvn. Og lur mig om ikke du nok skal få besøg en gang i mellem:)

Og her mine 10 bedste råd til dig som skal ud og købe ny madras eller overvejer!

Min holdning til køb af madras i forhold til søvn og eksempelvis ondt i ryggen er ganske simpel, og hvis jeg var dig, gik jeg jeg til en fagmand med et ordentligt udvalg, f.eks. Sengespecialisten (Det er IKKE en reklame, blot min egen reference og erfaring) eller andre som er seriøse i søvn. Og herfra gælder følgende 10 bud!

1. Afprøv forskellige madrasser – giv dig god tid

2. Brug kun sengen til følgende to ting: 1. sove 2. sex. (ikke i butikken forstås…..!)

3. Bed om returret

4. Hav en god kondition, og få pulsen op to-tre gange ugentligt = bedre søvn (Her menes løb, cykling, svømning m.m…..det er jo din hjerne der bliver ved med at misforstå mig!!:)

5. Find den rette hårdhedsgrad! Det er din krop og dine skavanker, som bestemmer (HALLO det er madrassen vi taler om….)

6. Køb madrassen stor nok (gerne minimum 90 centimeter bred)

7. Køb hver jeres madras – også til ægtesengen, hvis i fortsætter det projekt?!

8. Træn dine muskler, og få en bedre liggekomfort

9. Har du mere ondt i ryggen, når du vågner, end da du gik i seng, bør du overveje, om din madras skal skiftes ud

10. Skift din madras minimum hvert femte år – din krop har fortjent det

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s