Verdens værste og bedste julegave er den samme gave

Hold nu op hvor bliver der givet meget chokolade, vin og andet guf i denne juletid. Og julen handler jo også om at give og vi kalder det jo hjerternes fest. Og vi skal jo også hygge lidt i den mørke tid og se hvor mange nye slik og chokolade julekalendere der er kommet i år!!!! Men hånden på dit i forvejen kolesteroltunge og en smule karforsnævret, hjerte……og jeg mener det, tag lige og læg din hånd på venstre side af  brystkassen, mærk dit hjerte banke, træk vejret dybt og luk dine øjne og tænk så på et andet menneske, du har kært, og som måske har det lidt svært i denne tid.

Jeg tænker ikke, at du lige nu tror på at chokolade, vin og brunkager kommer til at løse dennes problemer – eller at marcipangris, portvin og kirsebærsovs gør andet end at lindre en smule. Det er så nemt bare at give chokolade, men hvad med at kombinere det med fysisk aktivitet?

Lyder det frelst og for kedeligt, så undskyld på forhånd, men hvis du virkelig holder af det menneske, du lige tænkte på, så læs med her.

For mange år siden, da jeg var nyforelsket og skulle dele den første jul med min kone, fik jeg en julegave, som jeg i mange år har underholdt med som ”den værste julegave man kan få”. Jeg var jo på daværende tidspunkt nyuddannet fysioterapeut, festryger og havde gennem studiet lige lagt den regelmæssige motion til side, blot for en kort tid og helt klart med hensigten at genoptage den, når jeg lige fik tid til det.

Årene var gået, og skiftet fra det hyggelige studiemiljø, til fast arbejde, travl hverdag og sent hjem, havde måske sat sine små spor på min ellers perfekte krop og hjerne. Det siger min kone i hvert fald stadig, når snakken omkring jul igen falder på ”verdens værste julegave”.

Jeg er selv stadig i tvivl om hun har ret, men det skulle efter sigende have udmøntet sig i, at når jeg kom hjem fra arbejdet, altså ikke arbejdet med de fem Japan-stænger, jeg havde ordnet i bilen på vej hjem, men det rigtige arbejde, så agiterede jeg for, at det vist var en pizzaaften, vi havde ramt.

Dels var økonomien jo pludselig i bedring efter SU og nu til rigtige penge, dels burde det at have været ”rigtigt” på arbejde også udløse en gave, mente jeg åbenbart. På sofaen med benene oppe på et kakkelbord, som jeg barnagtigt havde tvunget ind i det fælles bo, for når drengene var på besøg at kunne demonstrere, at det rent faktisk var et kæmpe askebæger, man bare kunne slukke sin smøg på, fik jeg nu skubbet en masse hvide og tarvelige kulhydrater ned – og mon ikke også det var en nr. 12, den med ekstra bacon jeg havde valgt?

Pyh, det var hårdt at komme igennem sådan en uge, for så at fastholde torsdag-søndags rutinen med fester og alkohol ad libitum. Jeg var måske lidt gnaven en gang i mellem, havde nok ikke så meget lyst til en gåtur rundt om søen ved aftenstid, og det der hygge håndbold jeg havde påtænkt blev lige udsat på ubestemt tid. Tiden går jo, og selv Don Johnson kan tage på i vægt, og der sad jeg så hos svigerforældrene, min første jul uden min mor – og åbnede pakken fra min elskede.

En løbebluse, løbebukser og fede dyre Nike løbesko, helt klart over aftalt budget, men også helt vildt ærligt og efter hendes udsagn dybtfølt, oprigtig ønske om at ville mig det bedste …

Sådan føltes det ikke den aften, med lidt for meget god rødvin og sovs på skjorten. Jeg byttede gaven i demonstration og gav den ekstra gas ved kakkelbordet i protest et stykke tid.

I dag må jeg bare sige, at det nok er den bedste gave, jeg nogensinde har fået, og der gik lidt tid før jeg kunne se det, men i dag på afstand af ydmygelsen kan jeg godt se, at hun elskede mig så meget at hun også bekymrede sig for mig. Det er stort at vide, at nogen bekymrer sig om en, og at de vil en det bedste. Så når nu du giver dine kære alle de lækre chokolader/vin og guffe luffe, så spørg om ikke de vil med i skoven til en rask gåtur, eller med ned at træne, inden alt det dejlige julemad som vi selvfølgelig skal nyde bagefter

Rigtig meget dejlig fysisk aktivitet ønskes du og alle i Roskilde.

Book et foredrag i 2019, jeg lover det bliver sjovt…..og en smule alvorligt:)

https://altaederen.dk/book-et-foredrag/

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s